De foto-documentaires op deze website zijn een selectie uit het werk van de fotograaf Wim Klerkx. De meeste projecten zijn zelf geïnitieerd en op verschillende manieren gefinancierd. De meeste foto's zijn meerdere malen gepubliceerd in tijdschriften in binnen- en buitenland. De series werden gebruikt voor grote tijdschrift-artikelen, als documentatie of als foto-verhaal.


Het doel van deze website is deze foto's beschikbaar te maken voor degenen die geïnteresseerd zijn in de onderwerpen en natuurlijk voor liefhebbers van documentaire-fotografie. De series bevatten veel beelden die niet eerder gepubliceerd werden.


De foto's kunnen gedownload worden door de foto te rechter-klikken. Gebruik is vrij, onder een Creative Commons Licentie. De voorwaarden van deze licentie zijn dat de foto niet commercieel gebruikt wordt, dat de naam van de auteur bij de foto vermeld wordt en dat de foto en het bestand niet gewijzigd wordt. Als u de foto commercieel wilt gebruiken, neem dan contact op met een van de agenten uit de lijst op de 'contact' pagina.

Om de series compleet te houden zijn ook enkele beelden toegevoegd die niet gedownload kunnen worden. Van sommige foto's zijn de publicatierechten gebonden aan contracten, getekend om toegang te verkrijgen. Van andere zou een vrije distributie de privacy van de gefotografeerden in het geding kunnen brengen.


Kijk, leer, link door, en deel!